Creștinii și ONU „împărtășesc aceleași obiective”

42

Creștinii și Organizaţia Naţiunilor Unite împărtășesc aceleași obiective de a transforma lumea într-un loc mai bun, luptând pentru eradicarea foametei, a sărăciei și a bolilor, susţine reprezentantul Alianţei Evanghelice Mondiale (WEA) din cadrul ONU.

„Consider că este foarte important să conectăm entităţile care lucrează la nivel internaţional și regional, pentru a promova drepturile omului și pentru a furniza protecţie celor vulnerabili și pentru a promova pacea”, a declarat Deborah Fikes, reprezentantul WEA la ONU. Scopul reprezentantului este acela de a „educa evanghelicii din lume și din SUA cu privire la ceea ce face ONU, ce mecanisme și ce entităţi există pentru a ajuta în mod real persoanele vulnerabile”, a mai precizat Fikes.

Deși este convinsă că ONU face, în multe privinţe, aceeași muncă pe care o fac și misionarii creștini pe glob, Fike apreciază că este loc pentru ca mai mulţi creștini să se alăture obiectivului de a-i ajuta pe cetăţenii cei mai vulnerabili ai acestei lumi.

Membrii WEA pot contribui la echilibrarea bugetară a Naţiunilor Unite, mai crede Fikes, care a declarat într-un interviu acordat publicaţiei Christian Post că „WEA poate face o diferenţă uriașă” pentru bugetul ONU. Organizaţia evanghelică are 600 de milioane de constituenţi din 129 de ţări și, potrivit estimărilor, în următorii 10-15 ani ar putea depăși pragul de 1 miliard de constituenţi.