ONU a publicat „Atlasul de sănătate şi mediu”

20

Agenţiile ONU au „cartografiat" intersecţia dintre sănătate şi cilmat în era încălzirii globale, arătând că se înregistrează mai multe cazuri de miningită odată cu furtunile de nisip şi o epidemie de febră dengue în sezonul ploilor torenţiale.

Oficialii ONU au declarat că acest „atlas" a fost menit să servească liderilor politici ca un mecanism de avertizare înainte de instalare unor epidemii. Felul în care sunt prezentate informaţiile şi concluziile ar trebuie să îmbunătăţească abilitatea guvernelor de a răspunde ameninţărilor care vin la pachet cu schimbările climei.

„Multe boli, printre care malaria, meningita, febra dengue, sunt boli sensibile la schimbările climei. Factori precum umiditatea, temperatura, metri cubi de ploaie pot influenţa epidemiile, prin influenţarea directă a paraziţilor sau a ţânţarilor care îi poartă," a explicat directorul general al agenţiei pentru sănătate ONU.

Dr. Margaret Chan a mai explicat că informaţiile ar putea fi folosite pentru a mai bună îngrijire a ecosistemelor şi a habitatelor pentru animale, care ar face o mare diferenţă, deoarece în prezent, 80% dintre bolile infecţioase găsite la oameni, provin de la animale, notează AP.