ONU: Crima organizată are un profit de 695 de miliarde de euro

83

Aproape 700 de miliarde de euro, sau 870 de miliarde de dolari, este suma estimată de Biroul ONU pentru Lupta Împotriva Drogurilor şi Crimei Organizate (UNODC), ca profit al crimei organizate la nivel internaţional.

„Nu putem evalua, însă, suferinţele şi nefericirea pe care aceste activităţi ilegale le produc unor milioane de persoane," a declarat şeful UNODC, care a cerut o mai bună cordonare între state în vederea combaterii acestui flagel.

Mai mult de 800 de miniştri şi lideri ai societăţii civile s-au întâlnit pentru o săptămână la Viena, unde se desfăşoară o conferinţă ONU pe această temă. Cea mai importantă evoluţie a acestei întâlniri a fost prezentarea unui nou instrument de combatere a crimei organizate, elaborat în cadrul unei cooperări între Biroul ONU, guvernele Italiei şi Columbiei şi Interpol, notează Mediafax.

Registrul prezentat se referă la modalităţi de combatere a activităţilor criminale precum trafic de droguri, trafic de persoane şi de bunuri culturale, crima în domeniul informatic şi pirateria.