Şeful ONU: Religia nu justifică discriminarea persoanelor gay

81

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a declarat, într-o conferinţă despre drepturile omului, găzduită la Oslo, pe 15 aprilie, că urmează să demareze o campanie internaţională care să promoveze drepturile persoanelor cu identitate sexuală incertă. În acest sens, Ki-moon a explicat că „tradiţia, cultura sau religia" nu sunt motive ca oamenii să aibă o atitudine ostilă faţă de homosexuali.

Compania liderului ONU va lupta pentru drepturile indivizilor care se consideră femei sau bărbaţi nu în funcţie de însuşirile fizice şi biologice, ci mai degrabă „în funcţie de sentimentele şi emoţiile lor". Aceasta ar determina ca homosexualii, lesbienele, bisexualii şi transsexualii să se simtă „mai liberi, în siguranţă şi egali în drepturi", după spusele lui Ki-moon.

În consecinţă, cultura, tradiţiile sau religia cuiva nu sunt motive viabile pentru ca respectivul să îşi argumenteze poziţia homofobă, argumentează el.

Însă o asemenea abordare nu va face decât să încerce reducerea la tăcere a celor care se opun ca homosexualii să aibă dreptul să se căsătorească sau să adopte copii, este de părere analistul politic Benjamin Bull, într-un editorial pentru Christian Post.