Pentagon: China devine mai puternică

104

Pentagonul a emis noi avertizări potrivit cărora expansiunea militară a Chinei ar putea provoca tensiuni şi neînţelegeri periculoase.

"Ritmul şi obiectivul investiţiilor susţinute făcute de China pentru dezvoltarea capacităţilor militare au potenţial destabilizator pentru echilibrele militare din regiune," susţine Michael Schiffer, adjunctul secretarului apărării pentru Asia de Est, citat de CNN.

"Această dezvoltare ar putea spori opţiunile Beijingului de a folosi forţa militară pentru a obţine avantaje diplomatice, pentru a-şi promova interesele sau pentru a rezolva dispute armate în favoarea ei," a mai adăugat Schiffer.

Potrivit CNN, sprijinul acordat Taiwanului de către Statele Unite creează tensiuni cu China. Mesajul lansat anul acesta de Pentagon nu reprezintă o noutate pentru public. El vine să repete avertizări anterioare făcute cu prilejul publicării raportului intitulat "Puterea militară a Republicii Populare Chineze" – informarea anuală a Pentagonului către Congres privind statutul acestei puteri militare.