Poliţia omoară zeci de protestatari în Egipt

43

Violenţele din Egipt au luat o nouă turnură sâmbătă, după ce forţele de ordine au deschis focul asupra protestatarilor pro-Morsi, ucigând 72 de persoane.

Suporterii Frăţiei Musulmane au declarat că nu vor părăsi străzile, în ciuda faptului că sunt „masacraţi" de către poliţiști. Statele Unite au făcut un apel la pace, Secretarul Apărării, Chuck Hagel spunând că violenţa distruge eforturile depuse pentru „reconciliere și democratizare și afectează stabilitatea regiunii.

Serviciul de ambulanţă al Egiptului a confirmat cele 72 de decese, sâmbătă, în Cairo, la o manifestaţie a susţinătorilor președintelui Mohammed Morsi, conform Reuters. Ministrul de Interne a respins declaraţiile martorilor care spun că poliţia a deschis focul spre mulţime, și a ordonat unui procuror să investigheze cazul.

Părerile rămân împărţite în ceea ce privește vina care se atribuie acestei violenţe ce durează deja de săptămâni bune. În timp ce unii egpiteni sunt mulţumiţi de intervenţia armatei, alţii spun că s-a distrus orice șansă pentru democraţie. În timp ce unii spun că forţele de ordine sunt doar mercenari care omoară oameni inocenţi după cum li se ordonă, alţii spun că și susţinătorii lui Morsi și ai democraţiei sunt niște „monștri", notează NBC News.