Prostituatele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial „erau necesare”

250

„Prostituatele japoneze din timpul celui de-al Doilea Război Mondial erau necesare" a fost declaraţia unui important om politic japonez, Toru Hashimoto.

Osaka Mayor Toru Hashimoto a declarant că faptul că unele femei au fost obligate să se prostitueze în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost un lucru necesar pentru soldaţii care-şi puneau în pericol viaţa şi care aveau nevoie de „odihnă". El a mai spus că oricine poate înţelege acest lucru: e numai normal ca într-o situaţie în care gloanţele zboară în lung şi-n lat, iar soldaţii sunt expuşi riscului de a-şi pierde viaţa în orice moment, aceştia să poată beneficia din când în când de femei care să-i ajute să se relaxeze. Japonia nu a fost singura ţară care a adoptat acest sistem. Aproximativ 200.000 de femei din China, Corea de Sud, Insulele Filipine, Indonezia şi Taiwan au devenit sclave sexuale în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, forţate de soldaţi, notează BBC.

În 1993, guvernul şi-a cerut scuze pentru suferinţele şi durerea provocate acestor femei şi pentru agresiunile din timpul războiului.