Românul care a fraudat Partamentul European cu 436.000 euro

103

Scandalul Adrian Severin a început de la o sumă de 12.000 de euro și a ajuns în prezent la suma de 436.000 de euro, demostrându-se că europarlamentarul român a pus la cale o adevărată schemă prin care a delapidat Paralmentul European (PE).

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au început să îl cerceteze pe Adrian Severin pentru infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă, după ce jurnaliști de la Sunday Times l-au filmat în timp ce pretindea bani pentru a trece niște amendamente prin PE. Ieri, procurorii DNA au anunţat printr-un comunicat că au început urmărirea penală pentru o nouă infracţiune.

Se pare că în perioada 2007-2010 Severin a folosit şi a prezentat în Parlamentul European documente, declaraţii false ori inexacte. În aceste documente au fost prezentate o serie de servicii fictive, prestate de 6 societăţi comerciale românești, cu care s-au încheiat contracte de consultanţă. În felul acesta, Severin Adrian a înlesnit unor persoane apropiate obţinerea pe nedrept a sumei de 436.663 de euro din bugetul Parlamentului European.

Pe 16 iulie 2012, lui Severin i s-au adus la cunoştinţă noile acuzaţii pe care nu a vrut să le comenteze. El a refuzat să își părăsească funcţia de europarlamentar și funcţionează ca independent după ce a fost exclus din grupul social-democrat, relatează EuObserver.