Tony Blair: România știe ce e libertatea

66

„Ţările ca România învaţă lumea ce înseamnă libertatea pentru că ştiţi ce nu înseamnă libertatea, dar ştiţi şi ce înseamnă ea", a declarat fostul premier britanic Tony Blair, într-o conferinţă susţinută la București.

Premierul a subliniat că potenţialul ţării noastre este unul uriaș și că lucrul acesta este evident din comparaţia dintre prezent și trecutul istoric al României. „Aţi trecut prin schimbări imense în ultimii 20-25 de ani. Şi noi am făcut schimbări. Am învăţat foarte mult unii de la alţii şi, de fapt, dacă stai să te gândeşti, aveţi un imens potenţial economic şi nu numai," a spus fostul premier britanic.

Blair a precizat că a citit despre istoria românilor și a aflat suficiente informaţii cât să aprecieze că este nevoie de curaj pentru ca un popor să facă faţă provocărilor prin care a trecut naţiunea română. „Eu am foarte multă încredere. Dacă este să comparaţi unde aţi fost şi unde sunteţi, aveţi de ce să fiţi mândri", a spus Tony Blair.

Declaraţiile premierului au fost făcute în cadrul conferinţei „The Future of Europe in the new global order", organizată de Fundaţia Multimedia pentru Democraţie Locală şi Center for American Progress. La eveniment au mai participat și foştii preşedinţi ai României Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, preşedintele PSD Victor Ponta, preşedintele PC Daniel Constantin, precum şi foştii premieri Petre Roman, Victor Ciorbea şi Călin Popescu Tăriceanu.