Abbas: Palestinienii, decişi să ceară recunoaşterea ONU

13

Preşedintele Mahmoud Abbas a reafirmat hotărârea palestinienilor de a cere statutul de membru cu drepturi depline la ONU, în luna septembrie.

Afirmaţiile preşedintelui palestinian au fost făcute în contextul unei întâlniri a Comitetului central al mişcării Fatah şi a Comitetului executiv al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, reuniune care s-a desfăşurat duminică, la Ramallah, conform Mediafax.

Recunoaşterea statului palestinian este o „măsură indispensabilă", în condiţiile în care negocierile pentru pace sunt în impas şi „nu există un plan politic acceptabil pentru o reluare a negocierilor", a precizat Abbas.

În timp ce SUA, Germania şi Italia se opun acestui demers, state precum Franţa şi Spania nu au exclus posibilitatea de a recunoaşte statul palestinian. Mahmoud Abbas a vorbit despre „refuzul nejustificat al administraţiei americane" privind recunoaşterea statului palestinian, şi a subliniat că „această măsură este inevitabilă pentru menţinerea procesului de pace şi a… stabilităţii şi păcii în regiune".

Solicitarea recunoaşterii de către ONU nu este în contradicţie cu procesul de pace, a declarat Saeb Erakat, negociatorul palestinian.

(Foto: romania-actualitati.ro)