Alertă teroristă în Marea Britanie și Franţa. Mii de elevi evacuaţi

216

Nu mai puţin de 14 școli din Marea Britanie și cinci licee din Franţa (Paris) au fost evacuate în cursul zilei de marţi, ca urmare a ameninţărilor conform cărora în clădirile respective ar fi amplasate mai multe bombe.

„Din informaţiile strânse până în acest moment reiese că nu există vreo ameninţare credibilă în urma acestor telefoane, urmând să se deschidă o investigaţie pentru a descoperi persoanele responsabile de aceste apeluri”, a declarat Carl Foulkes din cadrul departamentului de poliţie din West Midlands, informează Daily Mail. Nici în Franţa autorităţile nu au găsit vreun pachet suspect.

Agenţia europeană a poliţiei, Europol, avertiza ieri că reţeaua teroristă Stat Islamic pregăteşte noi atentate cu victime multiple în spaţiul Uniunii Europene, principala ţintă fiind Franţa.

„Există toate motivele să ne aşteptăm ca organizaţia teroristă Stat Islamic, islamişti inspiraţi de această organizaţie sau un alt grup terorist cu raţiuni religioase să încerce să comită un nou atac în Europa, în special în Franţa, cu scopul de a genera victime multiple în rândul civililor”, se arată într-un raport al Europol prezentat luni.