Gruparea Hamas „inspiră copiii să devină martiri”

88

Organizaţia Hamas continuă să îi îndoctrineze pe copiii musulmani să aspire la a deveni martiri chiar în timp ce Statele Unite și Uniunea Europeană solicită înlăturarea grupării de pe lista organizaţiilor teroriste, notează CBN.

Institutul american de Cercetare privind Situaţia Din Orientul Mijlociu a furnizat recent traducerea unei emisiuni pentru copii, difuzată de postul al-Aksa. La program au luat parte nepoţii fostei membre a conducerii Hamas, Matyam Mohammad Yousif Farhat, care a devenit cunoscută după ce a sărbătorit decesul celor trei fii ai săi în timpului celei de-a doua intifade.

În timpul programului, una dintre nepoatele ei vorbește cu mândrie de tatăl ei, care a fabricat prima rachetă Kassam ce a fost aruncată asupra Israelului. Un alt copil face un apel către generaţia următoare să continue lupta de eliberare a moscheii al-Aksa (de pe Muntele Templului), îndemnând „la victorie, sau în paradis, cu voia lui Allah".

În anul 2010, un raport al Centrului israelian de Securitate şi Informaţii privind Terorismul informa că aproximativ 100.000 de copii au participat la taberele de vară organizate de Hamas în Fâşia Gaza, relata Jerusalem Post, comparând această rată de participare cu cea a taberelor organizate de ONU, la care au luat parte alţi 250.000 de copii.