Malala, adolescenta împușcată de talibani, își poate mișca membrele

30

Adolescenta pakistaneză împușcată de talibani pentru că a promovat dreptul femeilor la educaţie începe să se recupereze după ce a fost transferată la un spital din Marea Britanie, pentru tratament de specialitate. Medicii au anunţat chiar că tânăra a început să își miște membrele, relatează AP.

Adolescenta pakistaneză împușcată de talibani pentru că a promovat dreptul femeilor la educaţie începe să se recupereze după ce a fost transferată la un spital din Marea Britanie, pentru tratament de specialitate. Medicii au anunţat chiar că tânăra a început să își miște membrele, relatează AP.Informaţiile transmise, până acum, presei nu lasă să se înţeleagă proporţia în care împușcătura i-a afectat creierul. Doctorii se exprimă discret declarând că „orice progres aduce speranţă". „Acesta este parcursul normal al recuperării la care ne așteptam," a spus, de pildă, dr Jonathan Fellus, directorul biroului știinţific de la fundaţia International Brain Research.

Un oficial pakistanez care a dorit să își păstreze secretă identitatea a declarat că, de când a fost mutată la spitalul englez, adolescenta este într-o stare „cu siguranţă mult mai bună". El a mai precizat că fata își mișcă membrele, deși nu a furnizat și alte detalii.

Spitalul Queen Elizabeth din Birmingham, unde este tratată adolescenta, a transmis miercuri o declaraţie prin care anunţa că Malala Yousufzai este „într-o stare stabilă și continuă să îi impresioneze pe medici răspunzând bine tratamentului."