4 sfaturi practice pentru economisirea energiei

462

Cu cât consumul de energie şi resurse scade, cu atât facturile lunare se micşorează. Dar aceste economii nu se văd doar în buzunarul fiecăruia, ci şi în ceea ce priveşte sănătate planetei noastre. Iată câteva sfaturi pe care le poţi aplica pentru a-ţi construi o locuinţă şi un stil de viaţă eco.

Iată câteva sfaturi de la Eco Friend pentru a reduce consumul inutil de energie, economisind astfel bani şi contribuind la protejarea Planetei.

Un aspect important este legat de izolarea locuinţei. Cu toate că implică anumite costuri, pe termen lung, această investiţie te va ajuta să foloseşti eficient energia şi să reduci semnificativ cheltuielile de încălzire sau răcire ale casei.

Panourile solare sau ferestrele care pot filtra razele ultraviolete sunt o soluţie nemaipomenită de a economisi energie electrică, utilizând lumina directă a soarelui. Chiar dacă această soluţie nu te va ajuta să rupi contractul cu furnizorul de curent electric, cu siguranţă vei depinde mult mai puţin de el şi vei face economii ce se vor vedea în portofelul tău.

O soluţie extraordinară pentru cei care au o grădină este folosirea apei rezultate în urma ploilor. Pe lângă faptul că poţi folosi această resursă pentru a uda plantele, vei scuti folosirea de curent electric pentru sistemele de irigare electronice.

Nu în ultimul rând, foloseşte cât mai puţin lumina artificială în timpul zilei sau pe înserat, când încă mai intră lumină naturală pe fereastră. În schimb, bucură-te de razele soarelui care îţi inundă casa pe tot parcursul zilei.