FOTO: Un crater de 30 de metri, apărut brusc într-un oraș german

26

O groapă adâncă de 20 de metri a apărut luni dimineaţă într-un oraș mic din centrul Germaniei. Nicio persoană nu a fost rănită.

Un crater cu diametrul de 30 de metri și adâncimea de 20 de metri s-a format brusc ieri, în orășelul Schmalkalden, situat în „inima păduroasă a Germaniei” (landul Turingia), la 120 de km de orașul Frankfurt. Cinci case au fost distruse și 25 de oameni au fost nevoiţi să își părăsească locuinţele, scrie Thüringer Allgemeine. Un vehicul fără persoane la bord a fost înghiţit la momentul surpării.

Potrivit Mediafax, un locuitor din cartierul rezidenţial unde a apărut craterul, a declarat că fost trezit din somn de un zgomot lung şi puternic, luni, la ora locală 3.00 (4.00, ora României). "Mai întâi am auzit curgând apă, iar ulterior a sunat ca şi cum ar fi fost descărcate o duzină de camioane cu pietriş", a declarat Peter pentru cotidianul regional Thüringer Allgemeine. El a ieşit din casă, crezând că se lucrează la drum, însă a fost surprins să vadă că se află la marginea unui crater format chiar lângă casa lui.

Potrivit autorităţilor craterul s-a format cel mai probabil din cauze naturale, iar cantitatea de sol prăbușit ar fi cuprinsă între 10.000 și 12.000 de metri cubi de pământ.