Lumea a mai pierdut o specie odată cu moartea Singuraticului George

53

Singuraticul George, ultima broască ţestoasă din specia ei, a murit duminică, din motive necunoscute, în Parcul Naţional Galapagos. Se crede că Singuraticul George avea peste 100 de ani.

Broasca ţestoasă de Pinta (una dintre cele mai mici insule din Galapagos) a fost găsită în 1972 şi de atunci a devenit un simbol al misiunii de conservare a speciilor şi un simbol al Insulelor Galapagos, tărâmul broaştelor ţestoase gigant, vizitat anual de sute de mii de turişti.

Oamenii de ştiinţă au încercat din 1993 să îl împerecheze pe George pentru a-i conserva specia, dar eforturile au eşuat, ouăle depuse fiind infertile, relatează Reuters.

George făcea parte din specia broaştelor ţestoase gigant. Ele trăiesc în jur de 300 de ani şi se află printre speciile pe marginea cărora Charles Darwin a construit teoria evoluţionismului.

Trupul broaştei va fi autopsiat pentru a descoperi cauza morţii, după care va fi îmbălsămat şi expus în parc.

Broaştele din specia lui George au dispărut din cauză că au fost omorâte pentru hrană, iar habitatul lor a fost distrus de caprele aduse de oameni. În Galapagos încă mai trăiesc 20.000 de ţestoase gigant.