Filosof francez: Schimbările climatice sunt o religie păgână

162

Cel puţin aşa crede filosoful francez Pascal Bruckner, care afirmă că tema schimbărilor climatice foloseşte toate elementele religiei tradiţionale, în special tema apocalipsei.

Şi, deşi în iarna care a trecut, meteorologii au afirmat că în Europa s-au înregistrat temperaturi asemănătoare celor din Siberia, cercetătorii continuă să elaboreze planuri scumpe pentru a rezolva schimbările climatice.

Tema a revenit în atenţia publică după ce la Londra a avut loc o conferinţă denumită „Planeta sub presiune”, care a avut ca scop găsirea unor soluţii pentru împiedicarea schimbărilor climatice. Dintre aceste soluţii fac parte şi micşorarea numărului locuitorilor planetei şi restrângerea activităţii lor la perimetrul oraşelor, astfel încât oamenii să nu mai poată afecta natura.

La aceeaşi conferinţă, un profesor american a lansat o lucrare care susţine că scepticismul referitor la schimbările climatice este „o boală”, asemenea rasismului, şi ar trebui tratată, relatează site-ul Christian Broadcasting Network.