SUA: cel mai cald martie din 1895 până în prezent

18

În plus, în primul trimestru al anului 2012 s-au înregistrat temperaturi medii de 5 grade celsius, aproape dublu faţă de media de 2,2 grade celsius, conform Administraţiei Naţionale Oceanografice şi Atmosferice din Statele Unite ale Americii.

În plus, primul trimestru al anului 2012 a înregistrat temperaturi medii de 5 grade celsius, aproape dublu faţă de media de 2,2 grade celsius, conform Administraţiei Naţionale Oceanografice şi Atmosferice din Statele Unite ale Americii.

Chris Vaccaro, purtătorul de cuvânt al Administraţiei, a declarat că în aceeaşi perioadă s-au înregistrat 15.292 de temperaturi record pentru lunile ianuarie, februarie şi martie. Dintre acestea, 7.755 au fost temperaturi ridicate în timpul zilei şi 7.517 temperaturi ridicate pe timpul nopţii.

Încălzirea a atras după sine condiţii meteorologice care au favorizat apariţia furtunilor şi tornadelor, al căror număr s-a triplat. În martie, media de tornade este de 80, în timp ce în ultima perioadă s-au emis 223 de avertizări de tornadă. Fenomenele meteo extreme au avut loc la începutul lunii martie şi au cauzat moartea a 40 de persoane şi pagube în valoare de 1,5 miliarde de dolari.

Specialiştii afirmă că temperaturile ridicate din Statele Unite nu reprezintă un indicator al tendinţelor climatice mondiale. Aceştia argumentează că estul Europei s-a confruntat în această iarnă cu temperaturi cu mult mai scăzute decât media anilor trecuţi.