Video: Cercetători asociaţi NASA fac o descoperire uimitoare în Arctic

372

O expediţie în Oceanul Arctic, sponsorizată de NASA a făcut o descoperire uimitoare. În adâncul oceanului există o diversitate impresionantă de plante. Oamenii de știinţă sunt îngrijoraţi de efectul acestora pentru viaţa marină.

Expediţia ICESCAPE (Impacts of Climate on EcoSystems and Chemistry of the Arctic Pacific Environment) a dus la descoperirea faptului că apa de sub gheaţă este plină de plante marine microscopice. Descoperirea a confirmat informaţiile obţinute prin satelit privind zona la care, până acum, a fost greu de ajuns.

Oamenii de știinţă s-au declarat entuziasmaţi de descoperirea pe care au asemănat-o găsirii unei păduri tropicale în mijlocul deșertului. „Dacă m-ar fi întrebat cineva, înainte de expediţie (…) i-aș fi zis că e imposibil," a spus coordonatorul expediţiei, Kevin Arrigo de la Stanford University, citat de Christian Post.

Implicaţiile pe termen lung ale acestei descoperiri presupun că speciile migratoare precum balenele și păsările care se hrănesc cu fitoplancton ar putea fi influenţate. Obiceiurile lor de migrare și dietă s-ar putea modifica drept consecinţă a existenţei acestei zone biologice bogate.