A apărut studiul biblic pentru „analfabeţii religioşi”

349

Doctorul în teologie Tom J. Cowley a decis să realizeze un studiu biblic pentru „analfabeţii Bibliei" (cei care nu citesc sau studiază frecvent Biblia), care să îndeplinească două scopuri principale: să familiarizeze cititorul cu evenimentele marcante din viaţa lui Iisus Christos şi să prezinte istoria Mântuitorului într-un mod uşor de reţinut pe termen lung.

Ideea i-a venit lui Cowley după o călătorie în Israel, unde acesta a mers în locurile în care a locuit şi slujit Iisus în urmă cu aproape două milenii. Astfel, cartea sa „O biografie a lui Iisus: 32 de lecţii din viaţa Lui" împarte viaţa lui Iisus în patru regiuni geografice distincte: Nazaret, Capernaum, Iudeea / Pereea şi Ierusalim. Aceste patru secţiuni urmăresc călătoriile pe care le-a făcut Iisus, în ordine cronologică, pentru a-i familiariza pe cititori cu viaţa Sa.

Apoi, studiul biblic este alcătuit din poveşti, care îşi pun amprenta pe memoria de lungă durată a cititorului.

„Mulţi creştini nu cunosc sau nu folosesc Biblia în viaţa de zi cu zi, prin urmare analfabetismul biblic este ridicat. Dar acest studiu biblic îi ajută chiar şi pe aceştia să înţeleagă importanţa Bibliei şi să reţină episoadele centrale din viaţa lui Iisus Christos", a declarat Cowley pentru Christian Post.