Americanii vor un preşedinte cu convingeri religioase

158

Două treimi dintre americani cred că un candidat la preşedinţia Statelor Unite trebuie să aibă convingeri religioase ferme, chiar dacă acelea ar fi altele decât propriile lor convingeri religioase.

Doar 1 din 5 americani ar fi împotriva unui preşedinte a cărui apartenenţă religioasă diferă de a sa, informează un studiu realizat de Religion Research Institute.

Potrivit studiului, 29% dintre americani susţin că nu ar dori ca preşedintele să fie creştin evanghelic, 53% nu ar vrea ca acesta să fie mormon, 64% nu ar accepta ca preşedintele să fie musulman, iar 67% nu ar dori ca în fruntea ţării să stea un ateu.

Acelaşi studiu relevă faptul că 8 din 10 americani consideră că cea mai importantă prioritate pentru naţiunea lor o reprezintă crearea locurilor de muncă. În acest sens, 44% dintre cei chestionaţi cred că preşedintele Barack Obama are idei bune despre cum să creeze locuri de muncă. Pe de altă parte, aproape 1 din 3 americani au fost „dezamăgiţi" în timpul preşedinţiei sale.

Studiul dezvăluie că 6 din 10 americani sunt de părere că împărţirea egală a bogăţiei ar reprezenta un lucru bun pentru naţiune, în timp ce 39% dintre aceştia dezaprobă total această idee, informează Reuters.

Religion Research Institute a realizat acest studiu în perioada 22 septembrie-2 octombrie, chestionând 1.505 persoane.

(Foto: Dreamstime)