Anthony Hopkins crede în Dumnezeu

2205

Actorul Anthony Hopkins crede că nu ar fi putut să trăiască dacă ar fi fost ateu. „A fi ateu trebuie să fie ca şi când ai trăi într-o celulă închisă, fără ferestre", a declarat Hopkins.

„De ce protestează atât de mult? Cine sunt ei ca să fie aşa siguri de ceea ce este dincolo?” a întrebat Hopkins, referindu-se la activiştii atei. “Şi cine sunt eu să resping credinţele atâtor filosofi şi martiri care au trăit de-a lungul anilor?”

Actorul în vârstă de 77 de ani a vorbit despre credinţa sa în Dumnezeu în cadrul unui interviu pentru CNN. Hopkins a povestit că, în urmă cu aproape 40 de ani, în timp ce trecea printr-o criză personală, s-a rugat lui Dumnezeu deşi, la data aceea, se considera ateu. Era dependent de alcool şi nu ştia cum să se elibereze de această dependenţă.

„Era ca şi când aş fi fost posedat de un demon, o dependenţă, şi nu mă puteam opri”, a mărturisit actorul. Apoi, o femeie i-a recomandat să îşi pună încrederea în Dumnezeu şi să Îi ceară ajutorul. Acela a fost momentul în care L-a întâlnit pe Dumnezeu.

Actorul respinge însă dogmele, considerând că lucrurile considerate foarte sigure sunt periculoase. „Certitudinea este responsabilă pentru unele dintre cele mai oribile terori din lume.”