Astăzi are loc sesiunea de cercetări ştiinţifice privind libertatea religioasă

174

Astăzi se desfăşoară sesiunea de cercetări ştiinţifice, în care principalul subiect de dezbatere se referă la libertatea religioasă şi de conştiinţă, arată un comunicat emis de Camera Deputaţilor, citat de Agerpres.

Sesiunea de comunicări ştiinţifice se numeşte Libertatea religioasă, de la particular la general. O abordare în contextul mondializării este iniţiată de Asociaţia Conştiinţă şi Libertate, în colaborare cu Comisia pentru Drepturile Omului, Culte şi Problemele Minorităţilor Naţionale din Camera Deputaţilor. La dezbatere au fost invitaţi lideri importanţi din cadrul unversităţilor din România, dar şi de la instituţii de învăţământ prestigioase din Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Cu prilejul acestui eveniment va fi lansat Jurnalul Libertăţii de Conştiinţă 2013, la care au contribuit personalităţi provenind din universităţi de ştiinţe politice, juridice şi de teologie. Lucrarea se concentrează în special asupra libertăţii religioase, dar şi asupra domeniului drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale oamenilor în general.

„Ne dorim ca această întâlnire să contribuie la dezvoltarea imaginii pozitive a României, prin nivelul înalt academic al sesiunii ştiinţifice, dar şi prin preocuparea personalităţilor din lumea academică pentru subiectul drepturilor omului, în general, şi al libertăţii religioase şi de conştiinţă, în special", se arată în comunicatul citat.