O firmă germană lansează pantofii pentru bebeluși atei

250

O firmă producătoare de pantofi din Germania a găsit o metodă neobișnuită de promovare a ateismului. Firma, intitulată „Atheist”, a lansat „pantofii pentru bebeluși, confortabili și confecţionaţi manual, dedicaţi singurelor fiinţe supreme în care aceștia cred: mămicile și tăticii.”

La un an după ce a lansat pantofii cu talpa pe care este inscripţionat mesajul “Sunt ateu” și după ce a acuzat serviciul poștal din SUA că întârzie trimiterea coletelor lor, doar pentru că sunt inscripţionate cu „ateu”, firma a atras din nou atenţia prin această campanie.

Pe pantofii pentru bebeluși este scris „Cred în mami” sau „Cred în tati”, pentru că, așa cum au declarat reprezentanţii firmei, „suntem destul de siguri că toţi bebelușii se nasc atei și, în loc să declarăm că aparţin unei religii înainte ca să fie suficient de mari și să aibă un cuvânt de spus, celebrăm credinţa de netăgăduit în mamele și taţii lor.”

Firma a postat conceptul de pantofi pe kickstarter.com, un site prin care diferite proiecte sunt finanţate de persoane care apreciază ideea. Proiectul a strâns într-o săptămână mai mult de jumătate din suma de 7.000 de lire pe care reprezentanţii firmei și-au propus să o strângă.