Richard Dawkins, împotriva iniţiativelor creștine în Anglia

84

Celebrul ateu Richard Dawkins s-a exprimat împotriva ideii poliţiei britanice de a delega o persoană care să ţină legătura cu comunităţile religioase, punând la îndoială faptul că aceste comunităţi „merită" un ofiţer special de legătură.

Poliţia din Northamptonshire a anunţat în această săptămână că se va crea un nou departament care va servi ca punte de legătură între diverse organizaţii, consilieri și politicieni „pentru a sprijini comunităţile și iniţiativele religioase și pentru un dialog naţional mai bun privind valoarea contribuţiei acestui sector la societate", citează Christian Post.

„Lăsând la o parte sarcasmul, ce este atât de special la comunităţile religioase ca să aibă nevoie, sau să merite mai mult decât noi, un ofiţer special de legătură", spune Dawkins.

Un fost ofiţer, Stevyn Colgan, a luat apărarea acestui program, spunând că grupurile religioase ar putea ajuta mult poliţia în comunităţile cu probleme. Colgan a spus că liderii religioși au fost de multe ori de ajutor ca resursă și că importanţa lor în comunitate este foarte mare.

În Anglia, comunităţile religioase sunt în creștere. Deși creștinismul rămâne religia dominantă, cu 59,3 procente, conform unui recensământ din 2011, s-a observat o creștere a islamului, care atrage 4,8% din populaţie.