Viaţa de credinţă a unui actor din „Stăpânul Inelelor”

444

Sean Astin a devenit cunoscut după ce a interpretat rolul lui Samwise Gamgee din trilogia „Stăpânul Inelelor". În ciuda faimei lui, viaţa sa de credinţă a rămas un aspect privat, despre care a vorbit recent într-un interviu pentru Catholic Online.

Astin a crescut într-o familie în care tatăl său adoptiv practica budismul, mama sa catolicismul, iar tatăl său biologic era evreu. Acesta din urmă l-a convins să își dea interesul pentru religie. „Ai nevoie de comunitate, alege o religie, oricare, și rămâi cu ea", l-a sfătuit el.

Așa că, la început Astin s-a rugat de tatăl său adoptiv să îl lase să fie catolic, dar acesta nu a acceptat și mereu îi împărtășea din credinţele budismului, până ce a studiat această religie în profunzime. Cu toate astea, pentru trei ani de zile, Astin a urmat cursurile unei școli catolice.

În prezent, Astin împreună cu soţia și cei trei copii practică creștinismul, fiind cu toţii botezaţi într-o biserică luterană din Indiana, SUA. În trecut, convingerile sale religioase au fost portretizate în filme precum „Amazing Love", bazat pe povestea profetului Osea, și în proiectul „Truth and Life Dramatized Audio New Testament", o înregistrare audio a Noului Testament, în care îi „împrumută vocea" apostolului Matei.