SUA: Cel mai mare grant pentru o asociaţie de studenţi atei

47

Un grant de 69.000 de dolari. Atât este pe cale să primească o organizaţie studenţească ateistă din partea universităţii Wisconsini-Madison. Esenţa subiectului? Acesta ar fi cel mai mare grant acordat vreodată de o instituţie de învăţământ superior din SUA unei organizaţii nonteiste, conduse de studenţi.

„Aceasta este, fără îndoială, cea mai mare sumă de bani primită vreodată de un grup din cadrul Alianţei Studenţilor seculari," a punctat Jesse Galef, director de comunicare al Alianţei – asociaţie de 387 grupuri ateiste localizate în campusuri universitare. „Mai mult de jumătate din grupurile de sub umbrela noastră operează cu 250 de dolari, sau mai puţin," a mai spus Galef.

Până la acordare, grantul mai trebuie să obţină aprobarea consiliului studenţilor, pe cel al cancelarului şi pe cel al regenţilor universităţii. Totuşi, potrivit lui David Gardner, purtător de cuvânt al universităţii, respingerea la acest punct este o raritate.

Banii pe care universitatea îi poate acorda provin din cele 39 de milioane de dolari pe care instituţia îi obţine anual din taxele de şcolarizare. Organizaţia ar folosi suma pentru organizarea de evenimente, excursii şi programe educaţionale, a relatat Religion News.