Biserica Adventistă, partener în transformarea Kenyei

204

Preşedintele Kenyei a vizitat recent campusul Universităţii Adventiste a Africii (Adventist University Africa - AUA), unde a declarat că Biserica Adventistă este un „partener exemplar în transformarea Kenyei.”

Uhuru Kenyatta a vizitat campusul universităţii pentru a susţine construirea unui nou centru de sănătate şi a pleda pentru susţinerea financiară a acestuia. Cu această ocazie, în cadrul unui discurs în faţa a peste 4.000 de persoane, preşedintele kenyan a declarat că Biserica Adventistă este un „partener exemplar în transformarea Kenyei”, notează news.adventist.org.

Kenyatta a mai spus că Biserica Adventistă a avut un rol vital în ridicarea şi dezvoltarea comunităţilor şi naţiunii lor, referindu-se la numeroasele biserici şi şcoli care s-au construit. De asemenea, a vorbit despre sistemul educaţional al Bisericii Adventiste, pe care l-a lăudat pentru calitatea şi calibrul lui. Kenyatta şi-a încheiat discursul mulţumindu-i Bisericii Adventiste pentru tot ce a făcut pentru Kenya.

La rândul lui, Preşedintele Diviziunii Africa Centrală şi de Est (instituţie administrativă a Bisericii Adventiste) i-a mulţumit lui Kenyatta pentru sprijinul său. El a fost primul care a făcut o donaţie de aproximativ 22.000 de dolari americani pentru proiectul confesional Health Sciences. În afară de el, alte sute de autorităţi şi lideri ai bisericii contribuie la construirea acestui centru.

Nu este prima dată când un preşedinte kenyan admiră contribuţia Bisericii Adventiste la dezvoltarea ţării. Cu un număr de ani în urmă, preşedintele Kenyei de atunci, Mwai Kibaki, mulţumea organizaţiilor bisericeşti atât pentru ajutorul fizic, cât şi pentru cel spiritual de care beneficiază societatea kenyană.

Foto: adventist.org