Record în Biserica Adventistă: o biserică nouă la fiecare 4 ore

482

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea cunoaște un ritm de expansiune mondială fără precedent în istoria sa, de 152 de ani, a anunţat un studiu întocmit de Biroul de Arhive, Statistici și Cercetare (BASC), care funcţionează sub egida instituţiei religioase.

Nu mai puţin de 2.446 de biserici noi au fost deschise anul trecut, în toată lumea, scriind astfel recordul celei mai mari creșteri anuale a numărului de membri. Potrivit BASC, în 2014, Biserica Adventistă a ajuns, la nivel mondial, la circa 18,5 milioane de credincioși.

Statistic, anul trecut s-a deschis câte o biserică adventistă la fiecare 4 ore (3,58 mai exact), o realizare despre care pastorul Gary Krause, directorul Adventist Mission spune că arată că „Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se îndreaptă în direcţia bună în ceea ce privește misiunea ei și că trebuie să își păstreze concentrarea”, notează Adventist Review. Pastorul a mai menţionat că „nenumărate studii arată că «plantarea» de biserici este cea mai eficientă manieră de creștere susţinută a bisericii”. Ellen White, unul dintre cofondatorii Bisericii Adventiste, încuraja înfiinţarea de biserici noi făcând mereu trimitere la modelul bisericii creștine din vremea apostolilor.

Rata de creștere de o biserică nouă la fiecare 3,58 de ore este un record comparabil cu rata de o biserică nouă la fiecare 4,25 de ore, în 2013. Recordul anterior fusese înregistrat în anul 2005, când o biserică nouă a fost deschisă la fiecare 3,71 de ore.

La încheierea anului 2014, Biserica Adventistă număra 78.810 lăcașuri de cult, cu peste 20.000 mai multe decât cele 57.850 înregistrate cu 10 ani în urmă (în 2004).

„Creșterea de anul trecut (…) este cel mai mare efort de organizare a unor noi biserici locale din orice an bisericesc de până acum”, a apreciat dr. David Trim, directorul BASC. „Acesta este, în parte, rodul activităţii Biroului de Misiune Adventistă, care a implicat pionierii departamentului Misiune Globală – acești eroi, în general, neapreciaţi.”