Universitatea Loma Linda spune „bye bye” mâncării de tip junk

165

La Loma Linda University Health, studenţii învaţă cum să cultive armonia organismului lor, ca un tot al sănătăţii fizice, psihice și spirituale. Un loc de cinste în abordarea holistică pe care sistemul de învăţământ o are asupra sănătăţii îl ocupă alimentaţia sănătoasă. Din această perspectivă, decizia universităţii de a înlocui mâncarea nesănătoasă din automatele școlii cu alternative nutritive și sănătoase apare firească.

Organizaţia academică ce aparţine Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a anunţat că, în următoarele luni, va finaliza aprovizionarea automatelor sale de mâncare cu meniuri bazate pe cereale integrale și apă. Măsura, care va afecta vânzările la circa 30 de astfel de aparate, face parte dintr-o iniţiativă mai amplă, în cadrul căreia universitatea plănuiește să regândească întreg meniul oferit în cadrul cantinelor sale. Scopul: includerea unor opţiuni mai sănătoase.

„Lucrul acesta va reafirma angajamentul nostru faţă de un trai plenar și faţă de longevitate, printr-un stil de viaţă sănătos și obiceiuri mai bune de hrănire”, a declarat Susan Onuma, purtător de cuvânt al Loma Linda University Health, citată de Record.

Întreaga campanie se desfășoară sub motto-ul „Health. Live it.” care combină creativ nu doar numele universităţii, ci și principiile pe care aceasta dorește să le insufle studenţilor ei. Universitatea predă mai departe principiile promovate de mult timp de Biserica Adventistă, incluzând aici dieta bazată pe vegetale, exerciţiu fizic regulat, odihnă și relaxare.

Onuma a precizat că noile automate cu hrană vor conţine alimente fără gluten, precum și alimente cu un conţinut redus de sare, zahăr și cu puţine calorii. „Vom fi foarte competitivi cu preţurile. Dacă vor fi diferenţe [faţă de alimentele tip junk] vor fi unele aproape insesizabile.”