Anglicanii exclud episcopalienii din corpul ecumenic

49

Comunitatea Anglicană a suspendat episcopalienii din Statele Unite din slujirea în corpurile ecumenice, după ce aceştia au numit o femeie lesbiană în poziţia de episcop, în California.

   

    Biserica americană a făcut o ruptură în comunitatea globală încă de acum şapte ani, cand a numit un episcop homosexual pentru New Hampshire. Anglicanii Conservatori din Africa au luat iniţiativa opoziţiei faţă de curentul de promovare în funcţie a persoanelor homosexuale, din Statele Unite şi Canada.

    Rev Canon Kenneth Kearon, secretar general al Comuniunii Anglicane, a anunţat luni că episcopalienii au fost retrogradaţi de la nivelul de membrii, la nivel de consultanţi în cadrul dialogurilor ecumenice, în cadrul cărora bisericile intenţionează să construiască relaţii de înţelegere cu alte tradiţii.

    Kearon a scris primatului anglican din Canada pentru a afla dacă acesta aprobă oficial homosexualitatea. Până atunci însă, potrivit Episcopal News Service, patru lideri ai corpului ecumenic au fost retrogradaţi la funcţia de consultanţi. Este vorba de rev. Thomas Ferguson episcopul asistent William Gregg din Carolina de Nord, ambii implicaţi în Dialogul Teologic Anglican-Ortodox; episcopul C. Franklin Brookhart din statul Montana, care a fost membru al Comisiei Internaţionale Anglican-Metodiste pentru Unitate în Misiune; şi rev. William H. Petersen, profesor de istorie ecumenică şi eclesiastică la Bexley Hall în Columbus, Ohio, care slujea în Comisia Internaţionala Anglican-Luterană.