Crestinismul dispare din MB, dar evanghelicii sunt surprinzător de optimiști

59

Creștinismul își pierde membrii din Marea Britanie cu 50% mai rapid decât se aștepta, însă un nou sondaj arată că marea majoritate a evanghelicilor englezi sunt surprinzător de optimiști, așteptându-se ca bisericile lor locale să crească.

  

Rezultatele recensământului din 2011, publicate în luna mai, indică faptul că religia creștină înregistrează în Marea Britanie un declin cu 50% mai rapid decât se credea, conform The Telegraph. Numărul britanicilor care se identifică drept creștini a scăzut cu 4,3 milioane de persoane între 2001-2011 (o scădere cu 11,5%), creștinismul riscând chiar să ajungă o religie minoritară în Marea Britanie până în 2018, potrivit The Guardian.

Cu toate acestea, un nou sondaj realizat de Alianţa Evanghelică din Marea Britanie cu privire la viaţa bisericii a descoperit că 7 din 10 evanghelici britanici se așteaptă ca bisericile lor locale să crească în următorii 20 de ani, iar aproape jumătate dintre britanici afirmă că bisericile lor deja înregistrează o „creștere notabilă".

În ciuda acestui fapt, există un aspect asupra căruia respondenţii – dintre care două treimi frecventează bisericile Anglicană, Baptistă sau Charismatică – nu s-au declarat prea optimiști: numai 4 din 10 au afirmat că se așteaptă ca Biserica creștină din Marea Britanie să crească până în 2033, precizează Christianity Today.

Sondajul a acoperit numeroase subiecte, incluzând tipul de biserică frecventat, preferinţele privind stilul de închinare, implicarea în misiunea bisericii și viziunea privind liderii bisericii.