Hirotonirea femeilor ca episcopi ar putea deveni realitate în Anglia

22

Susţinătorii hirotonirii femeilor ca episcop speră ca sinodul Bisericii Anglicane, care va avea loc săptămâna aceasta, să încheie cei 20 de ani de conflict şi să le permită femeilor să devină episcop, începând cu anul 2014.

Anul trecut, acceaşi propunere a fost votată în cadrul sinodului şi a fost respinsă cu doar şase voturi. De atunci, biserica a fost supusă unor presiuni din ce în ce mai mari pentru a aproba propunerea de a putea avea femei episcop. Propunerile de anul acesta, realizate de un comitet de 15 persoane, printre care şi 5 membri ai sinodului care au votat împotrivă anul trecut, se pare că se bucură de o mai mare acceptare în rândurile celor s-au opus în trecut, notează The Guardian.

Dacă miercuri, 20 noiembrie, se aprobă aceste propuneri în cadrul sinodului, ele urmează să fie promovate la întâlnirea din luna februarie şi ar putea primi aprobarea finală în luna noiembrie 2014.

Christina Rees, membră a consiliului episcopilor şi susţinătoare a femeilor episcop, a declarat că de data aceasta este foarte optimistă în ceea ce priveşte dezbaterile şi votările care vor avea loc anul acesta. Anne Stevens, membră a Women and the Church, care a susţinut numeroase campanii pentru femeile episcop, este, de asemenea, încrezătoare şi crede că propunerile de anul acesta vor mulţumi marea majoritate, în aşa fel încât să le voteze.