Un avocat britanic avertizează cu privire la riscurile acceptării căsătoriilor gay

31

Într-o scrisoare adresată primului ministru britanic, David Cameron, un avocat în domeniul drepturilor omului a avertizat că bisericile se vor confrunta cu un val de procese, în cazul în care acestea vor refuza să oficieze căsătorii homosexuale. Legislaţia prin care cuplurile de acelaşi sex se vor putea căsători legal în biserică a fost propusă şi promovată de Cameron şi urmează să fie votată la mijlocul lunii februarie.

Avocatul Aidan O'Neill a mai avertizat că bisericile care se vor opune riscă şi să fie excluse de pe lista instituţiilor cărora statul le oferă anumite facilităţi, ceea ce ar face ca însăşi biserica naţională Anglicană să fie discriminată.

Aceasta ar conduce şi la un conflict între clerici şi reprezentanţii din administraţia locală, după cum subliniază şi fostul Arhiepiscop de Canterbury, Lord Carey, informează Christian Telegraph.

„O schimbare de asemenea anvergură nu poate avea decât un efect foarte mare asupra societăţii şi, în mod special, a locului pe care îl au creştinii în societate. Dacă legea este schimbată, poziţia bisericii intră în contradicţie cu cea a statului şi este crucial ca statul să nu-şi impună opinia în faţa bisericii", a declarat Andrea Williams, de la organizaţia Christian Concern.