Papa Francisc: Copiii au nevoie de părinţi heterosexuali

1403

Adresându-se mulţimii de circa 25.000 de persoane din dieceza romană, reunite duminica aceasta pentru a-i asculta mesajul, Papa Francisc a subliniat importanţa creșterii într-un cămin cu părinţi de sexe diferite.

Nu este un secret pentru nimeni faptul că suveranul pontif a făcut, în repetate rânduri, declaraţii care i-au deranjat, dacă nu chiar supărat, pe membrii mai conservatori ai Bisericii Catolice. Obișnuit însă cu reacţiile de opoziţie faţă de declaraţiile sale, papa nu s-a sfiit să facă o afirmaţie care i-a supărat, de data aceasta, pe cei mai liberali: „Copiii au nevoie să crească în cămine de heterosexuali”, relatează Religion News Service.

Declaraţiile papei, venite la doar o zi după organizarea unui eveniment Gay Pride la Roma, au fost primite cu dezamăgire de membrii comunităţii LGBT. „Într-un moment al istoriei în care copii din întreaga lume duc lipsa unui cămin iubitor și primitor, este sfâșietor să îl auzi pe papa Francisc negând potenţialul unui grup uriaș de posibili părinţi LGBT, care continuă să dovedească faptul că sunt pe deplin capabili să asigure medii sigure și edificatoare pentru copii”, declară Lisbeth Melendez Rivera, din partea Human Rights Campaign, pentru LGBT Weekly.

Papa a explicat că, într-un cămin cu o mamă și cu un tată, copiii învaţă „să nu se sperie de diferenţe. Ce bogăţie grozavă este în această diversitate, o diversitate care devine complementară, dar și reciprocă. Îi leagă pe oameni unul de celălalt.” Mai mult, a continuat pontiful, „copiii se maturizează văzându-și mama și tatăl [completându-se] astfel; identitatea lor se maturizează prin expunerea la iubirea pe care tatăl și mama și-o poartă unul altuia, în contextul diferenţelor dintre ei”.

DISTRIBUIE:
Alina Kartman
Alina Kartman face parte din echipa permanentă de redactori ST. Are peste 8 ani de experiență în presa online din România și, atunci când nu scrie pentru ST, îmbină jurnalismul cu videografia și copywriting-ul la studioul KiteMedia.