Chavez încheie un pact controversat cu Iisus

28

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez, care a fost diagnosticat cu cancer în luna iunie a anului trecut, a declarat într-o emisiune difuzată marţi că are încredere că „pactul pe care l-a făcut cu Iisus Christos” îl va ajuta în şedinţele de chimioterapie şi îl va vindeca de cancer.

„Este ca un pact cu Christos, care nu a murit, ci a înviat. El va interveni cu siguranţă pentru a transforma acest tratament pe care îl urmez într-un succes… şi voi putea să dublez eforturile cu privire la viitor”, a declarat Chavez într-un videoclip de 15 minute preluat de toate reţelele de radio şi televiziune din Venezuela, relatează site-ul iol.co.za.

Deşi declaraţiile sale au provocat un val de aprecieri din partea susţinătorilor săi, au fost şi voci care au criticat mesajul creştin al preşedintelui Chavez. 

Episcopul catolic Eduardo Herrera Riera de Carora, care suferă de cancer în fază terminală, a criticat stilul de conducere al lui Chavez, care se opune conducerii creştine pe care o predică.

Într-o scrisoare făcută publică pe 19 aprilie, de Catholic News Agency, cardinalul face referire la versetul 21 din capitolul 7 al Evangheliei după Matei („Nu orişicine-Mi zice: Doamne, Doamne! va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.”) pentru a arăta că mai important decât aceste declaraţii creştine este ca preşedintele să repare răul din ţară. „Dacă nu iei atitudine pentru a îndrepta răul cu hotărâre şi curaj, Dumnezeu te va considera răspunzător pentru neglijenţa ta.”