Reclamă ateistă Îl compară pe Iisus cu Satana

102

O serie de reclame stradale care urmează să fie lansate în luna decembrie a stârnit deja critici din partea mai multor lideri religioși, transmite Christian Post.

Pe 11 decembrie, grupul American Atheists va inaugura o serie de reclame stradale în New Jersey, bazată pe imagini cu Iisus, Satana, Moș Crăciun și Poseidon, toţi îmbrăcaţi la costum. Textul reclamei este „37 milioane de americani recunosc un MIT atunci când îl văd" şi continuă cu întrebarea „Tu ce mit vezi?", sugerând că toate figurile din imagine (inclusiv cea a lui Iisus) sunt reprezentări de personaje fictive.

Pastorul celei mai importante comunităţi religioase din New Jersey a declarat pentru The Christian Post că gestul i se pare „ignorant şi vulgar". Reclama, care încurcă mitul cu minciuna, demonstrează doar că cei care au făcut-o nu au destule cunoştinţe despre convenţiile literaturii universale, printre altele, a mai adăugat el. „Chiar şi cei care nu au un legământ cu Iisus recunosc faptul că a existat un personaj istoric cu acest nume, un învăţător şi lider spiritual, acum vreo 2.000 de ani."

Campania ateistă va fi lansată în mod intenţionat în apropiere de sărbătorile de iarnă pentru a-i atrage pe cei care încă nu sunt atei declaraţi să ia poziţie şi să se alăture grupului. Următoarea reclamă va fi expusă în Florida pe 10 decembrie pentru a face publicitate conferinţei „Regional Atheist Meets" la care se întâlnesc grupuri locale pentru a dezbate probleme ateiste şi seculare.

(Foto: blingdomofgod.com)