Pastorul Jones, arestat în timp ce se pregătea să ardă mii de exemplare de Coran

75

Pastorul american Terry Jones a fost arestat miercuri, 11 septembrie, în timp ce se pregătea să ardă 2.998 de exemplare de Coran, odată cu împlinirea celor 12 ani de la atentatele din SUA.

Terry Jones a fost arestat în timp ce se afla la volanul unei camionete cu remorcă, fiind inculpat pentru transportarea ilegală de carburant şi deţinere de arme de foc. În remorcă au fost găsite 2.998 exemplare de Coran, îmbibate în kerosen. Exemplarele urmau să fie arse. Acest lucru făcea parte din planul său, anunţat pe site-ul personal, dorit a fi un omagiu pentru victimele de la 11 septembrie, numărul 2.998 simbolizând numărul de victime, notează Mediafax.

Nu este prima dată când controversatul pastor are asemenea planuri. În 2011, împreună cu biserica evanghelică pe care o păstoreşte, a ars câteva pagini din Coran, pentru a marca cei 10 ani de la atentatele din 2001. Anul trecut, a promovat un film împotriva musulmanilor, incidente care nu au făcut altceva decât să sporească violenţa în Orientul Mijlociu şi Afganistan.

Una dintre cele mai violente proteste provocate de arderea Coranului în 2011 a avut loc în nordul Afganistanului, unde au murit 7 străini. Pastorul Jones a fost rugat de către armata SUA să înceteze să mai protesteze în felul acesta, deoarece pune în pericol trupele care se află în ţările musulmane, însă el nu a luat în considerare aceste rugăminţi, dovada fiind şi planul lui de miercuri, 11 septembrie.