Românii care Îl aduc pe Dumnezeu în societate

190

În săptămâna 21-27 septembrie, Alfa Omega TV va prezenta o serie de povești unice în mass-media românească de astăzi. Sunt poveștile impresionante ale unor români tipici care au ales să trăiască o viaţă atipică, implicând valorile şi credinţa lor în deciziile de zi cu zi și reprezentând calitatea de creștin acolo unde se află.

Interviuri, reportaje, emisiuni, articole și alte materiale vor fi distribuite pe TV, website şi Facebook, structurate pe 7 mari domenii ale vieţii, cărora cu toţii le dedicăm majoritatea timpului activ: profesia, prietenii și familia, tehnologia și divertismentul, educaţia și cultura, biserica, societatea și statul. În ziua de azi, chiar și pentru un creștin practicant, „umblarea cu Dumnezeu” este ceva mai mult metaforic și mai puţin practic.

Deși Biblia este plină de exemplele unor oameni care nu doar că au trăit cu Dumnezeu în viaţa de zi cu zi, dar au și combinat experienţele profesionale cu revelaţia pentru a ajunge la rezultate uimitoare, noi astăzi suntem mai degrabă intimi cu credinţa noastră și neentuziaști în a o etala sau măcar a-i da curs în mod public. Fenomenul corectitudinii politice a împins practicarea credinţei într-un con de umbră, care, printre altele, nu este prea incomod. Astăzi, lucrurile sunt bine delimitate, cele spirituale ţin de biserică, iar slujba, școala, prietenii sunt altceva. Însă mai vorbesc acţiunile noastre zilnice despre valorile noastre?

„România anului 2015 e complexă. E dificil să trăiești cum trebuie. Salariile sunt mici. Taxele sunt uriașe, de ce să declari totul? În România trebuie să «ungi lucrurile», toată lumea merge să «rezolve» cu plicul, de ce să nu faci la fel?” Ei bine, cei de la Alfa Omega propun o săptămână plină de exemplele unor oameni care au învăţat să spună „Nu” compromisului moral și au supravieţuit ca să își spună povestea. Până la urmă, de ce ne-am mai plânge că societatea este depravată, dacă valorile bune le ascundem și pe cele rele le practicăm pentru că „situaţia o cere”?
Astăzi, de multe ori să fii creștin înseamnă să reușești să îţi aduci câţiva prieteni necreștini la biserică. Şi tot mai mulţi creștini vin cu idei și cu valori necredincioase la serviciile divine, dar nimeni nu mai poartă idei și valori credincioase înapoi în lume. Au mai rămas câţiva ambasadori ai unei credinţe autentice, trăite, pe care îi puteţi urmări în această săptămână!