STV a lansat platforma video Hope discovery

641

Televiziunea creștină Speranţa TV a lansat ieri o platformă de video care găzduiește producţii scurte, de doar câteva minute fiecare, pe teme profunde și complexe de spiritualitate.

Platforma, care se intitulează Hope discovery, și-a propus ca, sub mottoul „Go deeper. Faster.” (Pătrunde mai în profunzime. Mai rapid.) să le deschidă apetitul utilizatorilor online pentru subiecte legate de spiritualitate, dar și pentru teme foarte aplicate, precum educaţia și sănătatea.

La intersecţia tuturor acestor teme se află clipul săptămânii acesteia: „Miracolul din tine – Șansa ca tu să exiști”, o animaţie amuzantă, dar și educativă, care își introduce spectatorii în detalii fascinante și mai puţin cunoscute ale concepţiei umane. Prezentând reproducerea sub forma unei povești cu prinţi și prinţese, clipul este adecvat publicurilor de orice vârstă, reușind să protejeze sensibilităţile celor mici, dar și să se păstreze informativ pentru cei mari.

„Încercăm să tratăm subiecte profunde, într-un mod concentrat și dintr-un unghi cât mai inedit”, ne-a spus Attila Peli, managerul de proiect al Hope discovery. „Aceasta este provocarea pe care ne-am asumat-o: să spunem lucruri profunde și interesante, pe teme dificile din sfera subiectelor creștine, și să facem lucrul acesta în doar câteva minute”, a explicat Peli.

În spatele proiectului creativ se află zeci de persoane, care au contribuit, potrivit managerului, în numeroasele faţete ale creaţiei: feedback pe conţinut, pre-producţie, producţie, post-producţie, designul și funcţionarea platformei tehnice, promovare.

Platforma integrează și se folosește de tehnologia giganţilor tech Google și Facebook, însă gestionează întreg conţinutul pe un site propriu. „Folosim platformele giganţilor”, a detaliat Attila Peli, „ele sunt tabăra noastră de bază: în YouTube ne postăm toate clipurile, iar prin Facebook și Google le popularizăm. Am optat totuși pentru o platformă proprie, pentru că dorim ca ea să înglobeze organizat toată informaţia video care se va acumula în cursul anilor și, de asemenea, pentru că ne dorim ca această platformă să devină punctul de pornire al unei călătorii.”

Peli a dezvăluit puţin din ce presupune această călătorie, în cadrul unei convenţii internaţionale, Global Adventist Internet Network, care a avut loc în luna martie anul acesta. Atunci managerul anunţa că platforma Hope discovery va demara ca un proiect românesc, însă va fi urmat de o platformă în limba engleză care să deschidă conţinutul pentru un public internaţional, urmând ca în anul 2020, produsele video ale platformei să fie disponibile și în alte limbi.