Creștinismul cucerește lumea, spun experţii

19

Cele mai semnificative transformări din sânul creștinismului se petrec sub ochii noștri, pe măsură ce religia creștină devine tot mai populară în Africa, America Latină și Asia, susţin experţi în fenomenul religios creștin.

„Istoria creștinismului ca religie mondială este scrisă sub ochii noștri", a declarat Dr. Dana Robert, de la Școala de Teologie a Universităţii din Boston, în cadrul unei conferinţe care se desfășoară la Manado, în Indonezia.

„Creștinismul nu mai este religia omului alb. Creștinii sunt acum pretutindeni", a declarat Dr. Sang-Bok David Kim, din partea Alianţei Evanghelice Internaţionale.

Dacă în 1910, 66% dintre creștini locuiau în Europa, un secol mai târziu, doar 26% dintre creștini trăiesc în ţările continentului european, a declarat Peter Crossing, de la Centrul pentru Studierea Creștinismului Global.

Creștinii din emisfera nordică deţin încă supremaţia financiară, spre deosebire de cei 60% dintre creștinii care trăiesc în emisfera sudică, dar care produc doar 17% dintre veniturile creștinilor.

La conferinţa din Indonezia sunt reprezentate diverse confesiuni și organizaţii creștine: Comuniunea Anglicană, Consiliul Mondial al Bisericilor, Alianţa Evanghelică Internaţională, Frăţia Penticostală Internaţională și Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creștine.

(Foto: Dreamstime)