În ciuda diferenţelor culturale şi religioase, creştinii şi musulmanii pot învăţa multe lucruri unii de la alţii, mărturie fiind chiar musulmani (precum Malala Yousafzai, fetiţa împuşcată pentru că militează pentru dreptul la educaţie al fetelor musulmane) care s-au distins în zgomotul contemporan prin discursul la care creştinii au rezonat.

În ceea ce priveşte rugăciunea, creştinii pot învăţa trei lucruri importante de la musulmani: disciplina, respectul şi comunitatea. Cu privire la rugăciune, creştinii ar putea învăţa să se roage lui Dumnezeu înainte de răsăritul soarelui, aşa cum procedează musulmanii care sunt chemaţi la rugăciune de muezin (preot) în fiecare dimineaţă, înainte de răsărit.

Al doilea lucru pe care îl pot învăţa creştinii este respectul faţă de momentul de rugăciune. Înainte de a se ruga, musulmanii se descalţă, se spală pe faţă, mâini şi picioare. Deşi creştinii ştiu că jerfta lui Iisus i-a curăţat, gestul acesta de respect denotă faptul că nu putem merge oricum în faţa lui Dumnezeu.

Al treilea lucru important este simţul apartenenţei la o comunitate, care se realizează prin rugăciunea comună sau cea individuală la aceeaşi oră. Musulmanii simt astfel că fac parte dintr-o comunitate unită.

Sursa: Relevant Magazine