Chiar dacă se află în mijlocul unor situaţii stresante, anumite persoane reușesc cu succes să își ţină în frâu stresul.

Secretul stă în câteva strategii și practici pe care oamenii senini le urmează în fiecare zi a vieţii lor, notate de Huffington Post.

În primul rând, oamenii senini își analizează propriile trăiri, pentru a evalua dacă tensiunea resimţită este cauzată într-adevăr de o situaţie de criză, sugerează Michelle Carlstrom, director senior la Biroul pentru Muncă, Viaţă și Angajament din cadrul Universităţii Johns Hopkins. Pentru a înţelege cât de gravă este problema care îţi induce o stare de stres și neliniște, încearcă să evaluezi dacă situaţia necesită cu adevărat atenţia ta și cum te va afecta problema în viitorul apropiat, punctează experta. În acest fel vei învăţa cum să îţi gestionezi energia, astfel încât să ai parte numai de beneficii.

Persoanele nestresate știu să găsească echilibrul între viaţa reală și cea digitală. Acestea nu uită să se deconecteze și să se bucure de câteva clipe departe de tentaţiile tehnologice. Pe lângă faptul că gadgeturile pot naște dependenţă, pot altera calitatea somnului și pot produce dureri de gât și de spate, ele pot fi un factor de stres important, cauzând dezvoltarea nomofobiei (no-mobile-phone phobia) care se manifestă prin experimentarea unei stări de anxietate pe fondul separării de telefonul mobil. Una dintre metodele prin care poţi învinge dependenţa de dispozitivele tehnologice este disciplina, modalitatea prin care își formezi ritualurile zilnice.

Totodată, oamenii calmi își alocă timp pentru a se regăsi pe ei înșiși. Oricât de aglomerat ar fi programul lor, aceștia își dedică momente special pentru a se ruga și a se concentra asupra laturii spirituale sau doar pentru a face câteva exerciţii de respiraţie profundă pentru înlăturarea tensiunii.

Pe lista secretelor oamenilor nestresaţi se numără și obiceiul de a aduce mulţumire și apreciere pentru lucrurile bune din viaţa lor, asigurarea unui somn de calitate, păstrarea și cultivarea relaţiilor de prietenie și alocarea unor perioade pentru a călători și a se relaxa.