Experiment unic – viitorii rabini, imami și pastori vor studia împreună

117

Un rabin, un imam și un pastor împreună într-o sală de clasă. Conform AP, aceasta este ţinta Școlii de teologie din Claremont, care din această toamnă începe un program în cadrul căruia viitorii lideri spirituali din cele trei religii avramice vor lucra împreună pentru a-și obţine diplomele.

   

    Abordarea experimentală are ca scop declarat pregătirea unor viitori lideri care să prolifereze pacea și toleranţa, cooperarea în a demonstra că religia îndeamnă la unitate, oricare ar fi ea. Cursurile vor include dezabteri interreligioase pe teme de conflict, scripturi si etică.

    Iniţiativa prevede înfiinţarea unui program de studii islamice care va fi încorporat de Școala de teologie creștină Claremont, urmând ca profesorii de la Claremont să predea în cadrul noului program, iar clasele să fie deschise și pentru studenţii de altă religie. De asemenea, studenţii Academiei Religiei iudaice din California vor putea studia la Claremont. Au fost angajaţi deja primii profesori islamici și mozaici.

    „Dumnezeu este Dumnezeul tuturor oamenilor, și vrem să ne întoarcem la principiul de a-i trata pe oameni așa cum vrei să fii tu tratat", a declarat rabinul Mel Gottlieb, adăugând că acesta e principiul de bază al tuturor religiilor. Dacă proiectul dă roade, iniţiatorii vor să reunească sub același acoperiș și programele pentru viitorii lideri religioși budiști și hinduși.