Alarmant: numai 0,006% dintre avorturi se fac pentru a proteja mama

26

O statistică îngrijorătoare zguduie Anglia, cu ocazia împlinii a 44 de ani de la legalizarea avortului: din 6.4 milioane de avorturi, numai 143 de cazuri au fost făcute ca urmare a unei situaţii care punea în pericol viaţa mamei.

Deşi legea prevedea că avorturile pot fi făcute doar cu scopul protejării integrităţii fizice şi psihice a mamei şi în situaţiile în care exista riscul ca aceasta să rămână cu probleme serioase, majoritatea avorturilor s-au făcut cu alte scopuri.

Statisticile arată că numai 143 de avorturi din peste şase milioane au fost efectuate ca urmare a unui risc real, restul fiind decizii ale mamelor. Aceasta înseamnă că 99,994% dintre avorturi puteau fi prevenite, potrivit detalor furnizate de site-ul Christian Post.

Actuala lege ce reglementează avorturile menţionează că medicii trebuie să semneze un formular prin care atestă că avortul este absolut necesar înainte ca femeia să facă avort. Însă o investigaţie recentă a dezvăluit existenţa unor asemenea formulare deja semnate, care dădeau ocazia femeilor să avorteze fără ca medicul să fie nevoit să le consulte anterior.