„O decizie de o singură clipă poate avea un impact negativ asupra multor oameni, vii sau morţi, născuţi sau pe punctul de a fi concepuţi". (Melissa Ohden)

Melissa Ohden este o femeie frumoasă, în vârstă de 35 de ani, căsătorită şi cu copil. Dacă nu ştii nimic despre ea, ai fi tentat să crezi că este o femeie oarecare. Melissa însă este unul dintre puţinii supravieţuitori ai unui avort şi oriunde merge este o mărturie vie a experienţei sale extraordinare.

În 1977, mama biologică a Melissei era însărcinată. În al doilea trimestru de sarcină, la 5 luni, a decis să avorteze şi a recurs la cea mai obişnuită metodă a timpului: o injecţie numită infuzie salină. Procedura constă în injectarea în lichidul amniotic a 200 ml dintr-o soluţie cu salinitate de 20%. Aceasta ar topi ţesuturile fătului şi ar provoca convulsii, în timp ce mamei i-ar provoca contracţii, urmate de o naştere prematură după aproximativ 24-48 de ore.

Ce s-a întâmplat a fost exact ceea ce se aşteptau medicii, mai puţin moartea fătului. După naştere, Melissa a început să scâncească şi să se mişte, ceea ce a făcut ca asistentele să îi acorde îngrijirile medicale pentru a o salva. La 3 luni după avortul eşuat, Melissa a fost adoptată de o familie iubitoare care i-a oferit tot ceea ce avea nevoie pentru a se însănătoşi. În ciuda riscurilor mari, Melissa nu a avut nicio problemă de sănătate ca urmare a injecţiei saline şi s-a dezvoltat normal, după cum declară ea însăși într-un interviu pentru Live Action News.

Astăzi, Melissa este recunoscătoare că Dumnezeu i-a oferit o şansă la viaţă. Experienţa ei a determinat-o să vorbească în numele celor ale căror voci au fost reduse la tăcere şi să fie un apărător puternic al dreptului la viaţă.