Televiziunea creștină Alfa Omega dedică o săptămână informării proviaţă

212

Poţi fi creștin și să susţii în același timp avortul? Dacă avortul este un drept al femeii, de ce produce atâta suferinţă? Este avortul păcat? Pastori, medici și femei care au trecut prin trauma avortului răspund la aceste întrebări în cadrul unei campanii multimedia desfășurate săptămâna aceasta de televiziunea creștină Alfa Omega TV.

România este singura ţară din lume în care numărul avorturilor înregistrate oficial a depășit, între 1958 și 2012, numărul locuitorilor în viaţă, susţin organizatorii campaniei, citând studii recente. „Magnitudinea acestei tragedii – pierderea a peste 20 de milioane de copii creaţi de Dumnezeu și uciși de oameni – ne obligă să rupem tăcerea și să luăm apărarea «acestor foarte neînsemnaţi», dar cu mare preţ în ochii lui Dumnezeu”, motivează reprezentanţii Alfa Omega pe pagina dedicată campaniei.

Documentarele, dezbaterile și filmele artistice difuzate de televiziune în perioada 16-22 martie vor aduce la lumină impactul pe care avortul îl poate avea aspra societăţii. Totul cu scopul de a sugera soluţii practie pentru evitarea avortului și ameliorarea consecinţelor lui.

Televiziunea a declarat aceste 7 zile „Săptămâna pro-viaţă”, 7 zile de dezbateri care vor avea loc pe toate canalele media de care dispune postul TV, inclusiv pe pagina de Facebook.

Săptămâna se va încheia cu un marș pro-viaţă (MPV), o manifestaţie de amploare naţională, în cadrul căreia și-au anunţat deja participarea voluntari din nu mai puţin de 60 de orașe. „Am înţeles MPV nu numai ca protest și atenţionare, ci el este și o acţiune educativă și formatoare pentru cei care participă (la fiecare MPV apar oameni care nu au mai fost implicaţi în mișcarea pentru-viaţă sau nici măcar nu aveau convingeri pentru-viaţă până atunci!) și pentru întreaga societate”, susţine Alexandra Nadane, purtător de cuvânt pentru Marșul Pro-Viaţă.