ADRA investește fonduri UE pentru sprijinirea a 400 de tineri antreprenori

485

Nu mai puţin de 400 de tineri români din regiunile sud-vest Oltenia și București-Ilfov vor primi sprijin financiar și consultanţă gratuită pentru a-și împlini un vis dificil de atins: a avea propria afacere.

Proiectul „Step-by-step in business” conceput de Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA România), în parteneriat cu alte trei asociaţii pentru tineret, va furniza resursele pentru înfiinţarea a 40 de companii noi, cu leadership tânăr. În urma acestei acţiuni, organizatorii și-au propus să creeze cel puţin 80 de noi locuri de muncă.

„Conștienţi de atracţia financiară deloc de neglijat pentru cei 400 de beneficiari, ne dorim ca atât informarea, cât și recrutarea beneficiarilor să aibă la bază principiul egalităţii de șanse și principiul nondiscriminării”, a declarat Robert Georgescu, director executiv ADRA România, subliniind că succesul înscrierilor pentru finanţare nu va depinde nicicum de „rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, vârstă, situaţie sau responsabilitate familială și alte asemenea criterii care pot conduce la acte de discriminare directă sau indirectă”.

Înscrierile pentru acest proiect au fost deschise pe 2 martie, când doritorii și-au putut depune dosarele completate în prezenţa experţilor de implementare. Apelul pentru proiecte rămâne deschis până la completarea celor 400 de locuri disponibile. Doritorii se pot, așadar, înscrie în continuare la sediul uneia dintre organizaţiile implicate în proiect:

– Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA Romania, la sediul din București, bd. Pache Protopopescu nr.85, sector 2, Tel: 021 / 25 25 117, E-mail: office@adra.ro. Expert implementare – Valentina Cozorici,

– Asociaţia Respiro, la sediul din București , str. Negustori  nr. 15, sector 2, Tel: 021/ 314 45 50. Expert  implementare – Ovidiu-Cătălin Pascu.