Elveţia va schimba legislaţia privind eutanasierea

742

Legislatorii elveţieni au demarat două variante ale unui proiect de lege privind eutanasierea. Una dintre ele interzice total practica, iar cealaltă ar legifera eutanasierea exclusiv în cazul bolilor terminale, în care pacienţii mai au de trăit doar câteva luni.

   

    Legislaţia Elveţiei cu privire la eutanasiere este sumară și extrem de liberală, afirmă BBC. Practica este permisă prin lege, atâta vreme cât persoanele implicate nu acţionează din interese egoiste sau pentru un profit anume.

    Elveţienii sunt de părere că decizia de a-ţi sfârși viaţa este una personală, individuală, iar statul nu ar trebui să intervină în vreun fel. În Elveţia ajung multe persoane din alte regiuni ale Europei, ţări în care eutanasierea este interzisă. Ca atare, companii ca Exit sau Dignitas care s-au dezvoltat în ultima perioadă, au atras nemulţumirea legislatorilor elveţieni. În lacul Zurich au fost descoperite numeroase urne, care indică faptul că eutanasierea este mai mult decât o decizie individuală, și mai degrabă o afacere de milioane, după cum afirmă un fost angajat Dignitas.   

    Taxele adoptate de organizaţiile care practică eutanasierea ajung la 7000 de euro.