Eutanasia la domiciliu ar putea deveni legală

250

După ce au legalizat eutanasia pe motive de compasiune, autorităţile de la Amsterdam vor să trimită echipe medicale care să îi eutanasieze pe oameni direct în casele lor. Noile unităţi, denumite sugestiv „secerători pe roţi", se vor ocupa de exterminarea pacienţilor cărora medicii le-au refuzat administrarea dozei letale.

Şi în Canada se discută despre legalizarea eutanasiei. Se are în vedere atât sinuciderea asistată medical, cât şi eutanasierea voluntară. Sondajele efectuate în acest sens au arătat că mai mult de două treimi dintre canadieni sprijină această idee.

Liuben Kornezov, parlamentar bulgar de stânga şi fost judecator al Curţii Constituţionale, a prezentat Parlamentului bulgar un proiect de lege prin care să fie permisă eutanasierea la cererea rudelor pacientului. Proiectul prevede 4 tipuri de eutanasie – activă, pasivă, voluntară şi involuntară.

Deşi este ilegală în multe ţări din lume, eutanasia este totuşi practicată în Belgia, Olanda, Elveţia, Italia, Luxemburg, Uruguay, Japonia, Australia, Albania şi statul federal american Oregon.

Sursa: infolegal.ro , stiricrestine.ro